neděle 22. května 2011

Italský Řím - Eurovíkend plný historie, tradiční kuchyně a poznání


Návštěva Říma spojí rovnou několik odpočinkových požitků - vyzkoušíte tradiční kuchyni, nasajete unikátní atmosféru, dokonale poznáte nejvýznamnější památky a historická místa. A především si dokonale odpočinete.

Historický nádech a památky

Nejnavštěvovanější místo  celého Říma? Koloseum! Centrum veškerého kulturního dění a oslav. Svůj účel plní dodnes - i v dnešních dnech se zde pořádají vystoupení a představení. Vše uprostřed romantické starobylé atmosféry.

Poznávací zájezd do Říma je ovšem přeplněn památkami - nabízí se Pantheon (nejvýznamnější antický chrám), Bazilika sv. Petra, Španělské schody, Forum Romanum a mnohé další. Vatikán, který leží ve středu, je tématem samým pro sebe.


Tradiční italská kuchyně

Jestli se některá z eurovíkendových destinací může chlubit tradiční kuchyní, tak je to právě Itálie. A Řím je samotným srdcem Itálie.

Díky přímořské poloze je plná mořských plodů a výtečných ryb. Při návštěvě tradičních restaurací se nabízejí i italské těstoviny a především tolik známé špagety. Samotným vrcholem je pravá italská pizza. Třešničkou na dortu je italské víno, které se pěstuje na okolních prosluněných vinicích.

Eurovíkend Řím tak spojuje všechny přednosti evropských víkendových cílů. Výtečným bonusem je krátkost návštěvy - na vše vám stačí víkend a nepotřebujete ani dovolenou v práci. Přesto všechna důležitá místa i přednosti Říma stihnete objevit.