neděle 22. května 2011

Paříž v plné své síle - památky, poznání i moderní metropole


Paříž svým návštěvníkům nabízí dvě tváře - historickou a moderní. Záleží jen na návštěvnících, po které sáhnou. Doporučujeme během leteckého zájezdu do Paříže vyzkoušet obě dvě - bez problémů stihnete i během jednoho víkendu.

Historické centrum

Paříž si chrání své historické centrum a kromě jednoho vyhlídkového mrakodrapu zde narazíte pouze na neskutečnou záplavu památek. Přímo v jejím srdci stojí Eiffelova věž, jen kousek od ní se nachází Vítězný oblouk (na obrázku), nabízí se návštěva Muzea Louvre (s velmi slavnou prosklenou pyramidou u vstupu) a i odpočinek a relaxace v zahradách Versailles.

Moderní metropole

Při objevování moderní tváře Paříže musíte vyrazit z centra do některé z moderních čtvrtí. Nejnavštěvovanější je La Défense. Centrum businessu, nakupování a ruchu velkoměsta. Celá čtvrť je směsicí vysokých mrakodrapů, butiků s luxusními značkami a luxusních restaurací. V ulicích panuje čilý ruch evropského velkoměsta. V okolí je nespočet podobných čtvrtí a tak se návštěvníkům Paříže nabízí i poznání její druhé tváře.

Navštívit nejznámější památky, známá místa a vychutnat si jedinečnou atmosféru stihnete i během jednoho víkendu. Vydejte se na zájezd do Paříže - v tomto ročním období je nejkouzelnější.