neděle 22. května 2011

Kam v Evropě za památkami a poznáním


Právě v tomto ročním období se nejvíce lidí vydává do zahraničí za poznáním a objevováním skrytých zákoutí. Během jednoho víkendu stihnou navštívit některé z evropských velkoměst a dokonale si užít jeho unikátní atmosféru.

Romantická Paříž

Pokud vás zaujala úvodní fotografie, tak věřte, že je z jednoho z nejkrásnějších míst u Paříže - Versailles. Ve stejnojmenném městě jen pár pár kilometrů od centra Paříže se rozprostírají překrásné zahrady a i samotný zámek Versailles, který vznikl za dob největší slávy Francie.

Za francouzskou historií během zájezdu do Paříže není ovšem potřeba cestovat ani ze samotného centra. I ona samotná nabízí nepřeberné množství věhlasných míst - Eiffelova věž, Carrousel, Královský palác, Place Vendome, Invalidovna, Vítězný oblouk a desítky a desítky dalších.



Tajuplný historický Řím

Řím je jedno z nejstarších evropských měst. Zatímco v jeho okolí se rozrůstá moderní rušné město, jeho střed je stále plný impozantních památek. Zájezd do Říma tak nabízí skutečný ráj pro poznání chtivé návštěvníky.

Pro většinu návštěvníků  je nejzajímavější Koloseum - starověký amfiteatr přímo v centru. Na souboje gladiátorů zde již nenarazíme, ale na divadelní představení si zde stále můžeme zajít. Pantheon vám nabídne prohlídku nejzachovalejšího antického chrámu a ve Forum Romanum můžete naopak obdivovat nejznámější antické obchodní centrum.

Všechny oblíbené památky Říma nelze ani vyjmenovat -  Cirkus Maximus, Piazza Venezia, Piazza Navona, Piazza del Popolo, Fontana di Trevi, Španělské schody, Trajanův sloup a v neposlední řadě i samotný Vatikán.