neděle 22. května 2011

Londýn - víkendová dovolená za historií, kulturou, tradiční kuchyní a poznáním


Londýn je třetím nejoblíbenějším místem pro strávení odpočinkové víkendové dovolené. Velikou výhodou takových eurovíkendů je čas - během víkendu poznáte nejvýznamnější místa a památky, kulturu a tradiční kuchyni. Nejkouzelnější na poznávacím zájezdu do Londýna je ovšem naprosto unikátní a nezaměnitelná atmosféra Velké Británie.

Nezajímavější historické památky

Jeden ze symbolů Londýna je na úvodním obrázku. Zvedací most přes řeku Temži Tower Bridge, který je i přes svoji vysokou historickou hodnotu stále využíván. Jen pár kroků od mostu se nachází další známá památka Parlament. A nemusíte jej obdivovat pouze z venku, ale za doprovodu  průvodce se můžete vydat i do vyhrazených vnitřních prostor.

Královská rodina a Buckinghamský palác

Celý Londýn je londýnské památky jsou úzce spjaty s britskou královskou rodinou. Samým centrem je Buckinghamský palác. Každý den zde můžete být svědky slavnostní přehlídky. Stejně tak se můžete vydat i do vyhrazených vnitřních prostor.

Tím ovšem váš eurovíkend Londýn pouze začíná. Dále se nabízí Big Ben, Katedrála Sv. Pavla, Tower of London. A případně i zábavné atrakce - London Eye, London Dugeon a třeba i vyzkoušení tradičního jídla Fish & Chips.