neděle 22. května 2011

Na víkendovou dovolenou do romantické Paříže - centra kultury, historie a výtečné kuchyně


Víkendová návštěva francouzské Paříže spojuje rovnou několik výtečných požitků. Historie a kultura na každém kroku, výtečná tradiční kuchyně a francouzské víno uprostřed nejromantičtějšího města celé Evropy. Díky veliké oblíbenosti se nabízí celá řada pobytů a zájezdů, kde si vybere naprosto každý.

Historická a kulturní Paříž

Samotné centrum Paříže je jen historie. Všechny moderní stavby jsou již dlouhé desetiletí stavěny mimo centrum a tak si střed Paříže  zachovává svůj impozantní vzhled.

Symbol Paříže 

Nejoblíbenější a nejnavštěvovanější stavba je úvodním obrázku - Eiffelova věž. Třípatrová věž, která se stala symbolem celé Francie. V každém patře se nabízejí bary, restaurace a vyhlídkové terasy. Při návštěvě můžete Eiffelovku obdivovat i z blízkého parku - zkrátka jen pouhá návštěva tohoto skvostu udělá z poznávacího zájezdu do Paříže nezapomenutelný zážitek.

Od Versailles až Louvre 

Další věhlasná památka je jen malý kousek od Eiffelovky. Vítězný oblouk. Postavený na počest slavného Napoleona láká každý den tisíce turistů. Paříž ovšem doslova přetéká známými místy - Versailles, Notre Dame, Sacré Coeur, Muzeum Louvre... .

Pokud si chcete báječně odpočinout, načerpat nové síly a užít si i trochu poznání, je eurovíkend Paříž tou  správnou volbou. Stačí si už jen naplánovat volný víkend - a nepotřebujete ani volno v práci.