neděle 22. května 2011

Návštěva Londýna jako zábavná jízda - aneb jde to i bez památek


Většina průvodců láká do Londýna za památkami. Big Ben, Parlament, Buckinghamský palác, Tower of London a mnohé další. Poznávací zájezd do Londýna je úžasný a naplněný spoustou zajímavých míst. Londýn se vám ovšem může představit i v daleko zajímavějším světle - plný zábavy, atrakcí a takových zážitků, že si pobyt zamilují klidně i děti.

Madame Tussauds

Madame Tussauds je jednou z nejslavnějších atrakcí v Londýně. Jedná se o muzeum voskových figurín, které připomínají slavné osobnosti ze všech oborů. Každý kdo někdy něco dokázal nebo se proslavil, je zde k vidění. Od slavných herců, zpěváků až po slavné politiky.

A kdo že zde na vás konkrétně čeká?

Jen namátkou: Jack Sparrow (postava z filmu Piráti z Karibiku), Brandon Routh (superman), Justin Bieber ("zpěvák"), Bruce Willis (akční herec), Lady Gaga (zpěvačka), Britney Spears (zpěvačka), Nicole Kidman (herečka), výjimečně oblečená Jenna Jameson (pornoherečka, pro zajímavost: figurína má na sobě spodní díl plavek, poprsí zakrývá rukou), David Beckham (fotbalista), Paris Hilton (ta s tím psem), Celine Dion (zpěvačka), Michael Jackson (zpěvák), Jennifer Lopez (herečka & zpěvačka) a spousty dalších.


London Eye

Jedno z největších ruských kol v Evropě (překonali jej jen rusové svým kolem v Moskvě).

Na výšku má 135 metrů, nabízí 32 klimatizovaných kabinek. Při návštěvě se ovšem musíte obrnit troškou trpělivosti. I přes velikou kapacitu atrakce je o ni takový zájem, že můžete v řadě čekat i hodinu.

Nejlepší je naplánovat návštěvu na ráno - minimum lidí.

London Dungeon

Bojíte se rádi?

London Dungeon  (londýnský žalář) představuje nestrašidelnější postavy a historii Londýna. Celkem ve čtyřiceti instalacích poznáte témata jako Velký požár Londýna, Jacka Rozparovače, Soudný den nebo středověkou mučírnu.

A nejedná se o žádné exponáty v prosklených vitrinách! Každá instalace má vlastního průvodce, v některých herci odehrávají klíčové okamžiky událostí, v jiných se stanete sami objetí středověkého mučení. Vše v naprosto odpovídajícím prostředí.

Projít celý komplex zabere až hodinu a půl! Natolik je London Dungeon rozsáhlý.


Hyde Park 

Hyde park je nám znám především díky tomu, že je zde dovoleno vyjadřovat jakékoliv své názory. V současné době se ovšem jedná spíše o obrovský klidný park. Malé jezírka, labutě, keře, stromy, pobíhající děti, lidé posedávající na lavičkách nebo právě pořádající malý piknik na trávě - to vše je zde možné vidět. Po rušném velkoměstě vám bude návštěva Hyde Parku připadat jako útěk do klidného a pohodového ráje.

Když už tam budete... 

Londýn je zkrátka plný zajímavých míst a eurovíkend v Londýně může být opravdu zajímavý pro každého. A když tam už budete, byla by škoda se nepodívat alespoň na Big Ben, Britský parlament nebo na Tower Bridge.

Mimochodem, všechny tři stavby leží hned vedle sebe, takže historickou část dovolené můžete sfouknout jedním pohledem.